Azərbaycanda onlayn platformaların istifadəçi məlumatlarını qoruma üsulları ilə maraqlanıram və bu mövzuda daha praktik məlumat axtarıram. Hesaba daxil olmaq üçün təhlükəsiz bağlantının olması, parolların qorunması, əlavə doğrulama imkanları və şübhəli fəaliyyət barədə bildirişlərin təqdim edilməsi vacib amillərdir. İstifadəçi platformaya qeydiyyatdan keçməzdən əvvəl təhlükəsizlik səviyyəsini özü hansı sadə üsullarla yoxlaya bilər?
10 visualizzazioni

Bəzən yeni bir səhifə haqqında eşidəndə mənim üçün ən maraqlı hissə onu ilk dəfə özüm araşdırmaq olur. Kiminsə “çox yaxşıdır” deməsi mənə tam kifayət etmir, çünki hər kəs platformadan fərqli şey gözləyir. Mən ilk növbədə səhifənin necə qurulduğuna və telefonda istifadənin nə qədər rahat olduğuna baxıram. Azərbaycan istifadəçiləri üçün müxtəlif rəqəmsal seçimləri nəzərdən keçirərkən ası və əsas məlumatların göz önündə olması diqqət çəkən məqamlardandır. Məncə, yaxşı səhifədə istifadəçi hər addımda “indi hara basım?” deyə düşünməməlidir. Əgər bunu düşünürsə, dizaynda nəsə düz getmir. :) Bir tanışım isə belə detallara ümumiyyətlə fikir vermir, sadəcə səhifənin gözəl görünməsinin kifayət etdiyini deyir. Mən onun fikri ilə tam razı deyiləm. Gözəl görünüş əlbəttə yaxşıdır, amma bir neçə gün sonra əsas məsələ rahatlıq olur. Azərbaycan dilində təqdim olunan məlumatlar da yerli istifadəçilər üçün əlavə üstünlük yarada bilər. Yeni alternativ axtaranlara bu səhifəni də digər variantlarla birlikdə yoxlamağı məsləhət görərdim.